Yeraltında az veya çok derinlerden katı halde elde edilen tuz kaya tuzu olarak tanımlanır. Kaya tuzu yatakları, jeolojik devirlerde buharlaşma sonucu denizlerin ya da kapalı iç havzaların kuruması ile oluşmuştur. Değişik devirlerde Ülkemizin birçok yöresinde bu şekilde oluşan kaya tuzu yatakları mevcuttur. Kaya Tuzları Deniz Tuzlarının aksine bileşimlerine giren yabancı maddelerin oranları bakımından büyük değişiklikler gösterirler. Özellikle saflık oranları her maden için ayrı olabileceği gibi aynı madenden alınan çeşitli numuneler de çok büyük farklılıklar gösterebilir. Kaya tuzlarındaki yabancı maddeler ve kil, tuza değişik renkler verir. Genellikle gri, siyaha yakın kil renginde olan kaya tuzu, nadiren beyaz, şeffaf beyaz olarak bulunur. Radyoaktif ışınlara maruz kalan tuz kristalleri kafes yapısında meydana gelen hatalardan dolayı mavi renk gösterebilirler. Yurdumuzda kaya tuzu madenleri genellikle gri renkte olup, bir kısmı da siyaha yakın renktedir.
Polanya
Sodyum klorür, klorür grubunun inorganik bir kimyasal bileşiği, bir hidroklorik asit ve sodyum tuzudur. Sofra tuzunun, yemeklik tuzun ve yol tuzunun ana bileşenidir. Haşlama tuzu elde etmenin teknolojik süreci, tuzlu suyun termal kalınlaşmasını ve bu sudan tuzun kristalleşmesini içerir. Doğada mineral bileşen olarak bulunur ve halit adı verilen kaya tuzu yataklarını oluşturur. Sodyum klorür, karakteristik bir tuzlu koku ve tada sahip ince kristalimsi beyaz bir toz halinde bulunur. Güçlü higroskopik özellikler sergiler. Foodcom tarafından sunulan ürünün genetiği değiştirilmemiştir. Foodcom ayrıca topaklanma önleyici maddeler içermeyen gıda sınıfı demleme tuzu da sunmaktadır.
Fiyat teklifi isteyinFransa
Yoğun gününüze bir mola verin ve La Case à Savon'un Gül Liçi Tuz Ovması ile rahatlayın. Bu lüks peeling, sizi ferah ve rahatlamış hissettirecek canlandırıcı bir kokuya sahiptir. Pembe tuz ve liçi birleşimi, rahatlamanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olacak doğal bir aromaterapi deneyimi sunar. Kendinizi şımartın ve bu rahatlatıcı ve canlandırıcı kese ile stresin eriyip gittiğini hissedin.
Fiyat teklifi isteyinPolanya
MSG olarak da bilinen monosodyum glutamat, en bol bulunan amino asitlerden biri olan glutamik asidin sodyum tuzudur. MSG, nişasta, şeker kamışı, şeker pancarı veya melasın fermantasyonu ile elde edilir, ancak alg suyunda ve birçok sebze, peynir ve mantarda da bulunur. MSG, glutamik asitten tek bir amino asit içerir ve ham protein içeriği olarak kabul edilmez. Yaygın organik çözücülerde de çözünmez ve higroskopik değildir. Pişirildiğinde ayrışmadığı için işlemeye iyi yanıt verir. Şeker varlığında yüksek sıcaklıklar da uygulandığında rengini kahverengiye çevirir. Genellikle mono-hidrat, beyaz kristal toz, kokusuz ve suda çözünür olarak bulunur.
Fiyat teklifi isteyinTek bir talep oluşturun ve doğrulanmış tedarikçilerden birden fazla teklif alın.